Ebéd ötletek

Hétfő: Görög joghurtos csirkesaláta
A csirkemellet ízesítsd sóval, borssal és egy kevés olívaolajon süsd meg egy serpenyőben, majd szaggasd kis darabokra.
A falatnyi husikat tedd egy nagyobb tálba, keverj hozzá két nagy evőkanál natúr görög joghurtot, pár kocka almát és néhány szem szőlőt, majd az egészet tedd a hűtőbe.
Másnap reggel tölts meg vele két szelet teljes kiőrlésű kenyeret - ezt azért nem érdemes hamarabb, mert csak átázik a szendvicsed - és némi alufóliával biztosítva már indulhatsz is a munkába!

Csütörtök: Római csirkemell
Melegítsd elő a sütőt. Egy nagy tálban keverj össze két teáskanál köményt, negyed teáskanál pirospaprikát, két gerezd apróra vágott fokhagymát, fél teáskanál sót és egy evőkanál olíva olajat.
Forgasd bele a fűszeres olajba a csirkecombokat, hogy minden oldalukat befedje a pác, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süsd minden oldalukat arany színűre.
Készíts hozzá salátát, és azt locsold meg öntettel: keverj össze egy befőttes üvegben fél csésze olíva olajat, negyed csésze fehér bor ecetet, negyed csésze vizet, egy teáskanál mustárt, negyed teáskanál sót és egy csipet cukrot.
A mártás hűtőben két hétig eláll, így később is használhatsz belőle.